top of page

NAŠE PRODUKTY

​Naše produkty můžete koupit v minimlékárně na farmě.
naše mléko na výrobky je před zpracováním ošetřeno šetrnou pasterací na 72 st.C
Jogurtové mléko


Jogurtové mléko vzniká našleháním klasického přírodního jogurtu bez přidaného sušeného mléka a české marmelády. Výsledkem je osvěžující chuť v případě ovocných příchutí/ ocení zejména slečny či dámy/ a slaďoučkého pohlazení v podobě vanilky či čokolády bez „E“ /vhodné zejména pro pány malé či velké/.

Složení:

Mléko, ml. Kultury, příchuť (náplň) (18%)

Tuk min. 3,5%

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Tvarohový dezert


Tvarohový dezert vzniká z tvarohu, který je vyráběn klasickou metodou.

Je příjemně sladký a jeho chuť se snažíme doplnit klasickou českou příchutí – margot, čokoláda, med a vlašský oříšek, mák s povidly, tekutá čokoláda a křupinková čokoláda, borůvka či božský karamel…

Složení:

Tvaroh (mléko, mléčné kultury), příchuť (18%) Sušina 23 %, tuk 1%

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Nakládaný sýr


Nakládaný sýr Vás zaujme svou osobitou jednoduchostí – budete jej milovat jak v zimě na zobání k vínu navečer, tak v létě jako přílohu do salátu či k pivu, nebo jen tak k pečivu. Máme pro Vás připraveny varianty – sušená rajčata, olivy, zelený pepř. Další ingrediencí je cibule, medvědí česnek a vždy český řepkový či slunečnicový olej.

Složení:

mléko, mléčná kultura, chlorid vápenatý, syřidlo,rajče,

olivy, cibule, medvědí česnek, zelený pepř, rostlinný olej

Tuk: min. 3,5%, sušina min. 45 %

Uschovejte při teplotě (4-8)°C

Pasterovaná smetana


Pasterovaná smetana je jednoduše obžerství, je vysoce návyková,

a jakmile ji ochutnáte – už nebudete chtít jinou :-)! Po třech dnech

od data výroby ji můžete vyšlehat bez ztužovače – pozor – nepřešlehat!

Složení:

Smetana ke šlehání, min. 35 % tuku

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Žervé


Žervé je česká klasika... kdo by nemiloval lučinu? Naše žervé se oproti ní lépe roztírá, milují jej děti i dospělí. Vzniká spojením našlehaného tvarohu v několika variantách – přírodní, pažitka, medvědí česnek, sladká paprika, chilli, sušené rajče.

Složení:

Mléko, ml. Kultury, sůl (2%), s nebo bez příchutě (3%),

Tuk: min. 3,5%, sušina min. 30%

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Čerstvé sýry


Čerstvý sýr je tradiční forma tvarohového typu sýra. Náš sýr vyniká jemnou chutí doprovázenou příjemnou příchutí jemné formy – pažitka, šalvěj, provensálské koření, oliva, itálie – sýry vhodné i pro Vaše ratolesti. Dalšími variantami jsou pikantnější medvědí česnek, sušený česnek, hungaria či výborné chilli. Sýry se hodí jak do salátů, tak k přípravě sýrových mís, či jen tak na zobání a domácí nakládání. Při jejich výrobě je použito syřidlo mikrobiálního původu, takže jsou sýry vhodné i pro vegetariány.

Složení:

Mléko, ml. Kultury, sůl (2%)

Tuk: min. 3,5%, sušina min. 45 %

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Pasterované mléko


Naše pasterované mléko je vhodnou variantou pro vyznavače přírodní chuti, kteří nemají náš mlékomat v dosahu – obsah složek 3,5 % bílkoviny, 4,6 % tuku a 5 % laktózy. Ve vrchní části láhve se přirozeně tvoří smetanová zátka. Mléko je vhodné jak do pokrmů, tak na další tvorbu ostatních mléčných produktů. Lze jej také zmrazit a bez problému po rozmražení použít. Sami poznáte, že jiné už nechcete. POZN.: Mléko je prodáváno v 1 l sklenicích se zálohou 15,- Záloha je vratná, sklenice musí být dodána s kovovým víčkem a vypláchnutá čistou vodou.

 

Složení:

Mléko (min. 3,5% tuk)

Ochucené a bílé jogurty


Jogurt v naší minimlékárně vyrábíme klasickou metodou – bez použití sušeného mléka a bez použití škrobu. V případě bílého jogurtu je tento produkt zcela bez konzervantů, v případě jogurtu s příchutí jsou přídavné látky obsaženy pouze v marmeládě – ochucující složce, bohužel žádný z výrobců nám není schopen dodat příchuť bez alespoň 1 stabilizátoru...

Složení:

Mléko, ml. Kultury, bez nebo s příchutí (18%)

Tuk min. 3,5%

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

Tvaroh


Tvaroh je vytvořen z pasterovaného mléka, které se zchladí, přidá se kultura a syřidlo rostlinného původu/ takže je produkt vhodný i pro vegetariány/. Dále prokysává, pak vykapává na sušinu min. 23% - ale i více. Náš tvaroh je vhodný na výrobu dezertů, koláčů a pomazánek. Tvaroh vyniká příjemnou sladkou chutí a přírodní konzistencí.

Složení:

Mléko, ml. Kultury

Sušina: 23%, tuk 3,5%

Uchovávejte při teplotě (4 – 8)° C

bottom of page